Inovatívne zdravotnícke pomôcky a výživové doplnky

Na čo je dobrý Vitaglucan, s obsahom betaglukánu, pre vaše telo?

Najmä v prechodnom období, teda na jar a na jeseň je telo vystavované zvýšeným útokom na imunitu. Na telo útočia vírusy, baktérie, parazity, plesne, či huby. V prípade oslabenej imunity môže dôjsť k prepuknutiu vážnejších ochorení. Imunitu oslabujú celoročne aj faktory ako stres, zlá životospráva, vedľajšie účinky liekov, či životné prostredie.

Beta 1,3 a 1,6 D glukány sú najviac študované a klinicky posudzované. Beta glukány sú pre náš organizmus z hľadiska udržiavania optimálneho imunitného systému najefektívnejšie a to tak v prevencii proti chorobám ako aj v liečbe.

Osobitnú efektívnosť vykazujú glukány z drevokazných húb medzi ktoré patrí hliva ustricovitá. Tá sa mimoriadne úspešne ukázala aj v boji s rakovinou. Výskum betaglukánov ešte zďaleka nie je na konci. Vedci už 30 rokov intenzívne skúmajú, kde všade sa ich pozitívne účinky na ľudské telo prejavujú.

Práve z tejto „zázračnej“ huby je vyrábaný aj náš aktívy glukán – koncentrát, ktorý je vyrábaný a uplatňovaný vo výrobkoch v našej ponuke – sirupy, kapsule a v blízkej budúcnosti aj vo forme toboliek.

Produkt aktívny glukán ( vitaglukán ) je vyrobený v našej spoločnosti so zárukou farmaceutickej kvality certifikovanej podľa zásad SVP – správnej výrobnej praxe. SPV označuje súbor postupov dodržiavaných pri výrobe, ktoré sú predpísané legislatívou.

Pre výrobu získala naša spoločnosť v roku 1999 patentovú licenciu , ktorú upravila tak, aby sa z kvalitnej suroviny hlivy ustricovitej získal nielen kvalitný beta a alfa glukán, ale aj ďalšie významné vzácne prírodné zložky ako je zinok, selén, železo, bór, jód, proteíny, kyselina listová, olejová, palmitová a vitamíny skupiny B,C a K a  ďalšie látky.

Tento postup podľa nami dostupných informácií nemá na slovenskom ani svetom trhu konkurenciu.

Pri výrobe glukánu sa riadime technologickým procesom, pri ktorom nesmie teplota pri extrakcii účinných látok prekročiť teplotu 50° C. Práve nízka teplota uchováva drvivú väčšinu účinných látok a preto sú naše produkty známe ich vysokým podielom.

Významný vplyv na vstrebávanie takto kvalitne vyrobeného glukánu má aj jeho technologická úprava – mikronizácia a to už od 8 mikrónov. Naše telo vie vstrebať cez steny tenkého čreva častice menšie ako 60 makrometrov, preto práve účinná mikronizácia je cestou, ako dostať do tela čo najviac účinného glukánu.

Po viacročnom sledovaní pôsobenia takto vyrobeného glukánu sa prejavuje jeho blahodarný účinok pri správnom dlhodobom podávaní – v dostatočných dávkach ako probiotikum a účinný pomocník proti civilizačným ochoreniam ako aj pri regenerácii organizmu po ťažkých ochoreniach ( napr. po chemoterapii a rádioterapii ).

Širokospektrálne účinky nami vyrobeného glukánu boli úspešne sledované aj v oblasti pôsobenia pri prevencii chronických ochorení a pri predlžovaní aktívneho života ( preukázané meraním telemerov ).

Prihláste sa na odber noviniek

Záleží nám na ochrane vašich údajov. Prečítajte si naše Zásady ochrany osobných údajov.

lunamedic

Firma lunomedic, s.r.o. sa zaoberá predajom inovatívnych zdravotníckych pomôcok a výživových doplnkov od renomovaných slovenských a zahraničných výrobcov, ktoré sú vyrábané za prísnych kritérií. V produktoch sú používané tie najkvalitnejšie extrakty surovín, čím chceme zabezpečiť maximálnu kvalitu pre Vás.

Kontaktné údaje

© 2023 lunomedic.sk | Všetky práva vyhradené