Inovatívne zdravotnícke pomôcky a výživové doplnky

Osteoartróza: Riešenie, nie potláčanie bolesti

Osteoartróza Riešenie, nie potláčanie bolesti

Čo je to osteoartróza?

Osteoartróza je chronické degeneratívne ochorenie kĺbov, ktoré postihuje milióny ľudí po celom svete. Jednou z najbežnejších sťažností pacientov s osteoartrózou je bolesť.

Avšak, skutočné riešenie tohto ochorenia nevyžaduje iba potláčanie bolesti, ale komplexný prístup, ktorý sa zameriava na zmiernenie príznakov, spomalenie progresie ochorenia a zlepšenie celkovej kvality života pacientov.

Osteoartróza je charakterizovaná postupným opotrebením chrupavky v kĺboch, čo vedie k zápalu, bolesti a obmedzeniu pohybu.

Tradičné metódy liečby sa zameriavajú na potlačenie bolesti pomocou liekov proti bolesti, ako sú napríklad nesteroidné protizápalové lieky (NSAID) a analgetiká. Avšak, tieto lieky len dočasne zmierňujú príznaky, a to bez toho, aby ovplyvnili samotnú progresiu ochorenia.

Ako sa vyhnúť postupu osteoartrózy?

Pri nastupujúcej osteoartróze je potrebné spomaliť zhoršenie stavu. Najlepšou liečbou je ale prevencia, preto je vhodné:

  1. Pravidelné cvičenie. Fyzická aktivita pomáha posilniť svalstvo, zvýšiť flexibilitu a funkciu kĺbov. Je samozrejme potrebné konkrétne cviky konzultovať s terapeutom alebo lekárom, lebo niektoré cviky môžu stav ešte zhoršiť.
  2. Správna výživa je dôležitá pri osteoartróze. Strava bohatá na živiny, ako sú vitamíny C a D, vápnik a omega-3 mastné kyseliny, môže pomôcť udržiavať zdravú chrupavku a znížiť zápal.
  3. Farmakologická liečba. Lekár vám môže predpísať nielen lieky na bolesť ale aj protizápalové lieky.
  4. Peptidy. Metóda liečby peptidmi je stále pomerne mladá ale preukazuje veľké pokroky. V podstate ide o proces, kedy sa injekčne podá hydrolizovaný roztok nízkomolekulových peptidov priamo do kolena alebo kĺbu a telo samé rozbehne regeneračný proces.
    Výhodou je aj veľmi rýchle potlačenie bolesti (nezriedka do 48 hodín), čo umožňuje skorší nástup cvičenia a posilňovania pohybového aparátu.Peptidy môžu stimulovať bunky chrupavky produktovať viac kolagénu, čo pomáha obnoviť a posilniť chrupavku v kĺboch. Tým sa zlepšuje kvalita chrupavky a znižuje sa opotrebovanie kĺbov. Peptidy zároveň znižujú zápal a opuch pri osteoartróze. Peptidy majú schopnosť stimulovať rast a hojenie tkaniva.Pri osteoartróze sa poškodená chrupavka neobnovuje tak rýchlo, ako by mala. Peptidy môžu podporiť procesy hojenia v kĺboch a stimulovať tvorbu nových buniek, čím pomáhajú obnoviť poškodenú chrupavku.

Na našom trhu sa objavili talianske peptidové injekcie Peptys, ktoré riešia celú problematiku pohybového aparátu ako svaly, šľachy, chrbtica, či kĺby. Z rodiny produktov Peptys sa na osteoartrózu používajú Peptys 52/2ml alebo Peptys 22/2ml, ktoré sú určené pre veľké kĺby ako bedrový, členok, či koleno.
Pre malé kĺby je určený Peptys 51/1ml resp. Peptys 21/1ml.

Vyskúšajte Peptys aj vy a zbavte sa bolestí spôsobených osteoartrózou raz a navždy.

Prihláste sa na odber noviniek

Záleží nám na ochrane vašich údajov. Prečítajte si naše Zásady ochrany osobných údajov.

lunamedic

Firma lunomedic, s.r.o. sa zaoberá predajom inovatívnych zdravotníckych pomôcok a výživových doplnkov od renomovaných slovenských a zahraničných výrobcov, ktoré sú vyrábané za prísnych kritérií. V produktoch sú používané tie najkvalitnejšie extrakty surovín, čím chceme zabezpečiť maximálnu kvalitu pre Vás.

Kontaktné údaje

© 2023 lunomedic.sk | Všetky práva vyhradené