Inovatívne zdravotnícke pomôcky a výživové doplnky

Sirup na vykašliavanie? Toto zaberá na suchý aj vlhký kašeľ

Sirup na vykašliavanie Toto zaberá na suchý aj vlhký kašeľ

Kašeľ má svoj účel – či už ide o suchý alebo vlhký. Je to reflex, ktorý pomáha chrániť vaše telo tým, že odstraňuje baktérie, toxíny a hlien z pľúc a priedušnice. Ak ale trvá viac ako 2 mesiace, ide o pretrvávajúci kašeľ.

Dôležité je si uvedomiť, kedy je kašeľ u vás najsilnejší – či je to v noci, ráno, tesne pred spaním alebo je celodenný bez ohľadu, či ste von, dnu alebo len skrátka sedíte.

Produktívny (vlhký kašeľ) sa vyskytuje, keď sú v pľúcach a dýchacích cestách prítomné hlieny. Pri tomto type kašľa sa hlien uvoľňuje a odstraňuje z tela, čím sa uľahčuje dýchanie. Vlhký kašeľ môže byť sprevádzaný rôznymi príznakmi, ako sú zápaly priedušiek, bronchitída alebo pneumónia.

Vlhký kašeľ však môže pretrvávať po zotavení sa z vírusu a stáva sa trvalým. Kašeľ, ktorý je založený na vírusoch, nereaguje na antibiotiká.

Suchý kašeľ naopak vzniká pri nedostatku produkcie hlienu v pľúcach a dýchacích cestách. Pri suchom kašli sa dýchacie cesty zúžia, čo vedie k podráždeniu hrdla a spôsobuje suchý, dráždivý kašeľ bez toho, aby sa hlien vylučoval z tela. Keďže horné dýchacie cesty nemajú toľko sekrečných žliaz ako dolné dýchacie cesty, tento typ kašľa nevytvára hlien – preto sa používa termín „suchý kašeľ“.

Ako môžete vidieť, suchý aj vlhký kašeľ majú rôzne príčiny a mali by sa aj rozdielne liečiť, pretože príčina ich vzniku je rozdielna.

Samostatnú kapitolu tvoria fajčiari. Tu nedochádza k vírusovému, či bakteriálnemu napadnutiu dýchacích ciest ale kašeľ spôsobuje vdychovaný dym. Pri tomto druhu kašľa ide nezriedka o chronický stav, ktorý pretrváva viac ako 3 týždne. Sprievodnými znakmi je silný ranný kašeľ spojený s hlienmi, hvízanie a praskavý zvuk. Nezriedka sa k tomu pripojí aj dýchavičnosť a bolesť v hrudníku. Propolis sa naviaže na stenu dýchacích ciest a vytvorí jemný film, ktorý bráni prenikaniu dymu priamo na sliznicu.

Existuje ale niečo, čo zaberá na oba druhy kašľa?
Áno, je to Propomucil. Ten totiž obsahuje 2 zložky.

Prvou je čistený propolis bez alergénov. Je to najsilnejšie známe prírodne antibiotikum na svete. Aktívne bojuje s baktériami, vírusmi, či plesňami. Má anestetický účinok, takže tlmí bolesti hrdla a zároveň regeneruje sliznicu nosohltana.

Druhou zložkou je N-acetylcysteín. Jeho účinky oceníte pri produktívnom kašli. Rozpúšťa totiž hlien na vďaka tomu lepšie vykašliavate.

Jedným z najznámejších využití NAC je jeho schopnosť zlepšovať symptómy chronického bronchitídy a iných ochorení dýchacích ciest.

Výhodou Propomucilu je, že spája obe prírodné látky dokopy. Je bez alergénov, čo ocenia tí, ktorí nemôžu užívať propolis, pretože tu je čistený špeciálnym patentovaným postupom.

Je pravdou, že NAC je látkou, ktorá vyslovene zaberá pri produktívnom kašli a naši zákazníci ho kupujú práve vtedy, keď ich tento druh kašľa trápi. Podľa slov viacerých pacientov, medzi nimi aj pani Darinky, ktorá sa s nami podelila o svoje skúsenosti, ale zaberá aj pri suchom dráždivom kašli.

Prihláste sa na odber noviniek

Záleží nám na ochrane vašich údajov. Prečítajte si naše Zásady ochrany osobných údajov.

lunamedic

Firma lunomedic, s.r.o. sa zaoberá predajom inovatívnych zdravotníckych pomôcok a výživových doplnkov od renomovaných slovenských a zahraničných výrobcov, ktoré sú vyrábané za prísnych kritérií. V produktoch sú používané tie najkvalitnejšie extrakty surovín, čím chceme zabezpečiť maximálnu kvalitu pre Vás.

Kontaktné údaje

© 2023 lunomedic.sk | Všetky práva vyhradené